Підписатися на RSS

Майстер-клас по виготовленню Різдвяної кози

Новий 2020 рік у кожному закладі розпочався приємними зимовими канікулами. Але для вчителів, як відомо, це звичайні трудові будні із журналами, документацією, семінарами, тренінгами тощо. Проте педагоги ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 м. Славути вирішили урізноманітнити буденну вчительську роботу чимось незвичайним.

Першого робочого дня вчителі стали учасниками відкритого заняття гуртка «Народна іграшка» (керівник Сахнюк С.І.). У чудовій атмосфері новорічних свят, з різдвяними колядками вчилися виготовляти оберіг на різдвяні свята – ляльку-мотанку Різдвяну козу. Одночасно дізналися, що обрядова лялька Коза - це символ життєвої сили, яка вселяє бадьорість духу і радість, традиційно символізує достаток, багатство, здоров'я, життєву енергію, допомагає закласти способи нового життя, в якому збуваються наші бажання. Також це прекрасний образ новорічного свята та веселощів.

Кожен із учасників майстер-класу виготовив собі власну мотанку, одягнув її в яскраву сукню і кожух, поверх якого кріпилися обрядові предмети: дудочки, бубни, підкова в подарунок на щастя, дзвіночки, бубонці, намиста, сережки. Виготовивши виріб, кожен був зачарований своєю лялькою.. Всі отримали масу задоволення і чудовий подарунок для рідні на свята.

/Files/images/lyalka-motanka/1К.jpg/Files/images/lyalka-motanka/2К.jpg/Files/images/lyalka-motanka/3К.jpg/Files/images/lyalka-motanka/4К.jpg /Files/images/lyalka-motanka/5К.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 187

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.